Seppo Laine Oy

Nieminen, Jari

Nieminen, Jari

  • 07/06/2018
Jari Nieminen

Nieminen, Jari
TkT (Tietoliikennetekniikka)

  • Eurooppapatenttiasiamies
  • Erikoisalana ICT
  • Puh. (09) 6859 560

Toiminut yrityksemme palveluksessa vuodesta 2018.

Jari on toiminut sekä tutkijana että patentti-insinöörinä ennen siirtymistään Seppo Laineelle. Hänellä on tekniikan tohtorin koulutus ja yli viiden vuoden kokemus tutkijantyöstä langattoman tietoliikenteen alueella, erityisesti keskittyen anturiverkkoihin ja signaalinkäsittelyyn.
Hieman valmistumisensa jälkeen Jari siirtyi teollisuuden palvelukseen, jossa hän toimi patentti-insinöörinä lähes kuuden vuoden ajan. Hänen toimenkuvansa patentti-insinöörinä sisälsi muun muassa uusien keksintöjen käsittelyn, maailmanlaajuisen patenttiportfolion hallinnan sekä loukkausten todentamisen. Näiden tehtävien ohella Jari myös tuki patenttien lisensointia analysoimalla myönnettyjen patenttien suojapiirejä.
Näin ollen Jarilla on kokemusta yhteistyöstä keksijöiden kanssa uusien keksintöjen löytämiseksi ja niiden suojaamisesta eri puolilla maailmaa liiketoiminnan näkökulmasta, erityisesti Euroopassa ja USA:ssa. Tutkijan taustansa ansiosta Jari pystyy hyvin ymmärtämään myös keksijöiden ajatukset ja auttamaan näin keksinnön muotoilussa. Lisäksi Jari on tehnyt asiamiestyötä, joten hänellä on kokemusta patenttihakemusten ja vastineiden laatimisesta.
Kielitaito: suomi, englanti