Seppo Laine Oy

Patenttiasiamies Teemu Kiviniemi valtuutettu edustamaan asiakkaitamme sekä Saksan että Itävallan patenttivirastossa

Patenttiasiamies Teemu Kiviniemi valtuutettu edustamaan asiakkaitamme sekä Saksan että Itävallan patenttivirastossa

  • 22/05/2018

Toukokuun 18. päivänä 2017 astui Saksassa voimaan laki, joka säätelee Euroopan Unionin jäsenvaltioiden patenttiasiamiesten toimintaa. Lain mukaan patenttiasiamiesten, jotka ovat EU:n jäsenvaltiosta, on rekisteröidyttävä voidakseen toimia patenttiasiamiehinä Saksassa.

Saksan patenttiasiamieskamari on hyväksynyt asiantuntijamme, patenttiasiamies Teemu Kiviniemen, palveluja tarjoavien EU-jäsenvaltioiden patenttiasiamiehistä koostuvaan rekisteriin (Meldeverzeichnis der dienstleistenden europäischen Patentanwälte gem. § 15 Abs. 4 EuPAG). Teemu on nyt siis valtuutettu edustamaan asiakkaitamme myös Saksan patentti- ja tavaramerkkivirastossa. Teemu on jo aiemmin valtuutettu edustamaan Itävallassa.

Hän voi laittaa vireille patentti-, hyödyllisyysmalli-, tavaramerkki- ja mallihakemuksia ja vastata näitä asioita koskeviin välipäätöksiin. Lisäksi hän voi laatia patentti- ja hyödyllisyysmallihakemuksia suoraan saksan kielellä tai tarvittaessa kääntää niitä saksaksi.

Teemu jatkaa asiamiehenä mekaniikka- ja sähkötiimeissä. Kaksikielisenä (suomi/saksa) hänellä on erinomaiset lähtökohdat välittää tietoa suoraan suomalaisilta keksijöiltä Saksan ja Itävallan tutkijainsinööreille. Kokemuksemme on, että suora yhteys virastoon edistää hakemuksen käsittelyä ja vähentää ongelmatilanteita. Tarvittaessa Teemu voi myös tehdä yhteistyötä saksalaisten patenttiasiamiestoimistojen ja asianajotoimistojen kanssa, esim. patentinloukkausasioissa tai muissa riitatilanteissa. Teemulla on yli kymmenen vuoden työkokemus IPR-alalla Saksassa.

 

 

 

 

 

 

 

Teemu Kiviniemi
DI (laiva- ja meritekniikka)
teemu.kiviniemi (at) seppolaine.fi