Valikko ☰

Gustav Boije af Gennäs

Eurooppapatenttiasiamies

Osakas

biotieteet, kemia

Puhelin: +358 44 300 9876

Sähköposti: gustav.boijeafgennas@laineip.fi

Työkielet: suomi, ruotsi, englanti, saksa

"Patenttiasiamiehenä minulla on mahdollisuus auttaa sekä isoja yrityksiä, start-up:eja, yliopistoja ja kouluja että keksijöitä suojaamaan heidän keksintöjään ja neuvomaan IPR asioissa. On hienoa, kun pääsen yhdessä asiakkaan kanssa luomaan IPR strategiaa ja auttamaan heitä IPR:n kautta kasvattamaan yrityksen arvoa ja liiketoimintaa. Nautin siitä, kun pääsen käyttämään sekä tieteen- että IPR-juridiikan tietoani työssäni."

Gustav aloitti eurooppapatenttiasiamiehenä Laineen kemiantiimissä 2023. Hän hoitaa toimeksiantoja, jotka pääsääntöisesti liittyvät kemiaan tai bioteknologiaan, etenkin orgaaniseen- ja lääkekemiaan.

Gustav on toiminut IPR-alalla vuodesta 2017 lähtien. Tätä ennen hän on toiminut tutkijana n. 15 vuoden ajan, mm. ryhmänvetäjänä ja vastuullisena tutkijana farmaseuttisen kemian ja teknologian yksikössä Helsingin yliopistolla. Hän myös ollut töissä Etelä-Koreassa Soul National Univeristy:ssä (2015). Lisäksi Gustav on ohjannut useampaa tohtorikulutettavaa, istunut monessa tohtorikoulutettavan komiteassa ja pisteyttänyt mm. European Reasearch Council:in hakemuksia. Sekä Suomen Tiedeseura että Helsingin yliopisto myönsivät Nuoren tutkijan palkinnot Gustaville vuonna 2016.

Koulutukseltaan Gustav on farmaseuttisen kemian tohtori (Helsingin yliopisto, 2011) ja orgaanisen kemian maisteri (Helsingin yliopisto ja York University (UK), 2003).

Gustav on myös aktiivisesti mukana yhdistystoiminnassa. Hän on mm. Suomen varajäsenenä epi:ssä (kausi 2023-2026), jäsenenä Suomen patenttiasiamiesyhdistyksessä (SPAY), Suomalaisten kemistien seurassa, ja Finska Kemistsamfundet – Suomen Kemistiseura (FKS):ssa.

Vapaa-ajallaan Gustav nauttii golfaamisesta – hän käy pelaamassa aina kun siihen on mahdollisuus. Hän pitää muutenkin urheilemisesta käyden esim. salilla ja lenkkeilemässä. Hän on pelannut aktiivisesti sekä jalkapalloa, sählyä että lentopalloa. Vapaa-aikaa kuluu myös ystävien seurassa.

IPR-palvelut

  • Patentointiprosessit, patentointianalyysit, tietokantahaut,  toiminnanvapaus- (FTO-) ja landscape-analyysit, kilpailijaseuranta, väite- ja valitusasiat, loukkausanalyysit, patenttioikeudenkäynnit, lisäsuojatodistukset, yhtenäispatentti, European Patent Convention, EPC, UPC.

Erityisosaaminen

  • Toimialat: kemianteollisuus, lääketeollisuus, elintarviketeollisuus, kaivosteollisuus, materiaaliteollisuus, polymeeriteollisuus, nanoteknologia, puu- ja paperikemia, rehuteollisuus ja metsäteollisuus
  • Teknologiat: kemia, orgaaninen kemia, lääkeainekemia (pharma), analyyttinen kemia, kemian instrumentointi, biokemia, biotekniikka, materiaalikemia, epäorgaaninen kemia, prosessit, metallurgia, kemialliset ja fysikaaliset erotusmenetelmät, puhtaan teknologian ratkaisut (cleantech)