Valikko ☰

Jari Nieminen

Eurooppapatenttiasiamies, UPC-edustaja

Osakas

optiikka, tietoliikenne

Puhelin: +358 9 6859 5616

Sähköposti: jari.nieminen@laineip.fi

Työkielet: suomi, englanti

”Työssäni innostaa se, että tekniikan kehitystä pääsee seuraamaan eturivistä. Uudet innovaatiot liittyvät usein teknologioihin, jotka eivät ole vielä julkisesti käytössä. Näin ollen patenttiasiamiehellä on ainutlaatuinen mahdollisuus nähdä innovaatioita ja keskustella niistä keksijöiden kanssa ennen julkistusta. Tutkijataustani ansiosta ymmärrän patentoitujen keksintöjen arvon liiketoiminnalle, jolloin tutkimus- ja kehitystyö ei mene hukkaan. On hienoa päästä keskustelemaan keksinnön taustoista ja tulevaisuudesta keksijän kanssa, ja kertoa hänelle patenttiviraston myönteisestä päätöksestä.”

Jari aloitti Laineella 2018, ja toimii hän toimii eurooppapatenttiasiamiehenä ICT & mekaniikka -tiimissä. Hän on myös Laine IP:n hallituksen jäsen.

Aikaisemmin Jari toimi sekä tutkijana Aalto-yliopistossa että patentti-insinöörinä matkapuhelinalalla. Hänellä on yli viiden vuoden kokemus tutkijatyöstä langattoman tietoliikenteen alueella, erityisesti keskittyen anturiverkkoihin ja signaalinkäsittelyyn. Lisäksi hän toimi patentti-insinöörinä lähes kuuden vuoden ajan, jolloin hän hoiti muun muassa uusien keksintöjen käsittelyä, maailmanlaajuisen patenttiportfolion hallintaa sekä loukkausten todentamista. Hän tuki myös patenttien lisensointia analysoimalla myönnettyjen patenttien suojapiirejä.

Jarilla on kokemusta yhteistyöstä keksijöiden kanssa uusien keksintöjen löytämisessä ja niiden suojaamisessa eri puolilla maailmaa, erityisesti Euroopassa ja USA:ssa. Jarin tutkijatausta helpottaa ymmärtämään keksijöiden ajatuksia ja auttamaan keksinnön muotoilussa. Lisäksi hän on tehnyt asiamiestyötä ja on pätevöitynyt EP-asiamies, joten hänellä on kokemusta patenttihakemusten ja vastineiden laatimisesta. Lisäksi Jari voi auttaa loukkausanalyyseissä analysoimalla myönnettyjen patenttien suojapiirejä sekä todentamalla loukkauksen.

Jari on koulutukseltaan TkT (Tietoliikennetekniikka).

IPR-palvelut

  • Eurooppapatentit, loukkausanalyysit

Erityisosaaminen

  • Toimialat: Viestintäteollisuus, ohjelmat ja ohjelmointi, vapaa-ajan tuotteet, sähköiset instrumentit ja hallintajärjestelmät
  • Teknologiat: langaton tietoliikenne, signaalinkäsittely, anturiverkot, antennit, tutkat, algoritmit