Valikko ☰

Jarkko Tiilikainen

Eurooppapatenttiasiamies,
Senior Partner, UPC-edustaja

Osakas

elektroniikka, mittaustekniikka

Puhelin: +358 9 6859 5641

Sähköposti: jarkko.tiilikainen@laineip.fi

Työkielet: suomi, englanti

"Nautin erilaisten ihmisten kanssa työskentelystä ja ongelmanratkaisusta. Tässä työssä tapaa paljon fiksuja ja innostavia ihmisiä, joilta voi aina oppia jotain uutta. Välillä puhutaan armottoman tiukkaa asiaa ja välillä taas saadaan nauraa yhdessä. Patenttiasioissa on myös mielekästä etsiä ja löytää ratkaisuja haastaviin pulmiin."

Jarkko aloitti Laineella patenttiasiamiestehtävissä 1997. Hän toimii eurooppapatenttiasiamiehenä ICT & mekaniikka -tiimissä.

Hän on perehtynyt erityisesti Euroopan patenttiviraston prosessioikeuteen ja valituslautakuntien ratkaisukäytäntöön ja hoitaa mielellään väite- ja valitusasioita.

Koulutukseltaan Jarkko on diplomi-insinööri. Hän opiskeli Teknillisessä korkeakoulussa puolijohdetekniikkaa, sovellettua elektroniikkaa, mittaustekniikkaa ja lisäksi ripauksen työpsykologiaa. Patenttialalle hän on opiskellut työn ohessa mm. CEIPI-koulutuksessa ja ulkomaisilla kursseilla.

IPR-palvelut

  • Eurooppapatentit, loukkausanalyysit, uutuusselvitykset, riskiselvitykset, prosessioikeus Euroopan patenttivirastossa, väitteet ja valitukset

Erityisosaaminen

  • Toimialat: elektroniikkateollisuus
  • Teknologiat: elektroniikka, puolijohteet, mittaustekniikka, elektroniikan kokoonpanotekniikka, paketointi- ja piirilevytekniikka, lääketieteellinen tekniikka, sähkövoimatekniikka, puhelinpalvelut ja –ohjelmistot