Valikko ☰
Jyrki Nissinen

Jyrki Nissinen

Eurooppapatenttiasiamies

Puhelin: +358 9 6859 5649

Sähköposti: jyrki.nissinen@laineip.fi

Työkielet: suomi, englanti

”On hienoa auttaa asiakkaita suojaamaan heidän tärkeitä keksintöjään. Työssäni palkitsevinta on tehdä yhteistyötä asiakkaan kanssa ja kertoa hänelle, kun patenttivirastolta saapuu myönteinen päätös. Tällä alalla näkee tekniikan kehityksen eturivistä, ja se tekee työstä erityisen mielenkiintoista.”

Jyrki saapui paluumuuttajana Laineelle syyskuussa 2019, ja on aikaisemmin työskennellyt yrityksessä vuosina 1998–2005. Hän työskentelee eurooppapatenttiasiamiehenä mekaniikkatiimissä.

Koulutukseltaan Jyrki on kone- ja energiatekniikan DI.

Jyrkillä on yli 20 vuoden kokemus patenttialalta, sekä patenttitoimistoista että teollisuudesta. Patentti- ja hyödyllisyysmalliasioiden lisäksi hän on hoitanut väite- ja valitusasioita sekä toiminut teknisenä avustajana oikeudenkäynneissä.

IPR-osaaminen:

  • Eurooppapatentit, kotimaiset patentit, ulkomaiset patentit, kotimaiset hyödyllisyysmallit, patentinloukkausanalyysit, suojapiirianalyysit, hyödyllisyysmallien mitätöintikäsittelyt, uutuustutkimukset, toimintavapausselvitykset, FTO-selvitykset, kilpailijaseuranta, tekniikan tason selvitykset, patenttitietokannat, yhtenäispatentti, EPC

Erityisosaaminen:

  • Toimialat: mekaniikka, energiatekniikka, materiaalitekniikka
  • Teknologiat: polttomoottorit, rakennustekniikka, paperin ja kartongin laitetekniikka, sahalaitokset, ajoneuvorenkaiden valmistus