Valikko ☰

Pyry Niemelä

Patentti-insinööri

biokemia, biotekniikka

Matkapuhelin: +358 50 5650925

Sähköposti: pyry.niemela@laineip.fi

Työkielet: suomi, englanti

"On hienoa, että saan suojata asiakkaiden innovaatiot ja voin auttaa heitä menestymään tulevaisuudessa. Mielekkäintä työssäni on jatkuva uusien asioiden ja ajatusmallien oppiminen. On kiinnostavaa päästä seuraamaan eturivistä uuden teknologian kehityskulkua kohti kaupallisia sovelluksia. Työni innovaatioiden suojaamiseksi on tärkeää, ja on hienoa auttaa asiakkaitamme menestymään tulevaisuudessa. Keksintöjen saattaminen kohti kaupallisia sovelluksia on antoisaa minulle ja hyödyllistä kaikille."

Pyry aloitti Laine IP:n kemian tiimissä patenttiasiamiesharjoittelijana maaliskuussa 2023. Tätä ennen hän oli vuoden harjoittelijana Euroopan patenttivirastossa (EPO) DNA-analytiikkatiimissä. Ennen EPO:a Pyry on työskennellyt tutkimusavustajana ja tutkimuksen kaupallistamisprojekteissa Turun yliopistossa.

Koulutukseltaan Pyry on filosofian maisteri (molekulaarinen biotekniikka ja diagnostiikka).

Pyry pitää jalkapallon pelaamisesta ja salibandysta. Lisäksi hän harrastaa siiderin valmistusta, jossa suurin osa ajasta menee valmistuksen automatisointiin liittyvien ohjelmointiprojektien parissa.