Valikko ☰

Tatu Ahlskog

Eurooppapatenttiasiamies, UPC-edustaja, varatoimitusjohtaja

Osakas

logistiikka, valmistava teollisuus

Puhelin: +358 9 6859 5632

Sähköposti: tatu.ahlskog@laineip.fi

Työkielet: suomi, englanti

”Patenttiasiamiehen työssä innostaa uuden luomiseen osallistuminen. On mielekästä auttaa asiakasta onnistumaan niin, että hyvä lopputulos saavutetaan monimutkaisista rajoitteista huolimatta. Asiamiehen ja asiakkaan välinen suhde on luottamuksellinen, koska usein ollaan tekemisissä vielä salaisten asioiden parissa. Parhaimmillaan intensiivisen asiakassuhteen myötä muodostuu kokemus siitä, että kummatkin osapuolet ovat töissä samassa yhteisössä, mikä on varsin mukavaa.”

Tatu aloitti Laineella 2007. Sitä ennen hän työskenteli öljyteollisuudessa. Hän työskentelee eurooppapatenttiasiamiehenä ICT & mekaniikka -tiimissä, jossa hän vastaa mekaanisten patentti- ja hyödyllisyysmallitapausten hoidosta sekä osallistuu muutamiin OTO-hankkeisiin. Tatu on Laine IP:n varatoimitusjohtaja.

Tatu on hoitanut tapauksia patentin ideatasolta aina väitteisiin, valituksiin ja patenttiriitoihin asti. Hän on edustanut pääasiassa valmistavaa teollisuutta, erityisesti logistiikan, äänentoiston, optiikan, robotiikan, ajoneuvotekniikan ja rakentamisen aloilla. Kokemusta on kertynyt niin pienien kuin suurienkin salkkujen hallinnasta sekä varsinkin aloittelevien patentoijien neuvonnasta.

Koulutukseltaan Tatu on DI (konetekniikka). Hän on myös opiskellut teollisuustaloutta Teknillisessä korkeakoulussa.

IPR-palvelut

  • Eurooppapatentit, kotimaiset patentit, ulkomaiset patentit, kotimaiset hyödyllisyysmallit, patentinloukkausanalyysit, suojapiirianalyysit, hyödyllisyysmallien mitätöintikäsittelyt, uutuustutkimukset, toimintavapausselvitykset, FTO-selvitykset, kilpailijaseuranta, tekniikan tason selvitykset, patenttimaisema-analyysit, tietokantahaut, patenttitietokannat, yhtenäispatentti, European Patent Convention, EPC, UPC

Erityisosaaminen

  • Toimialat: valmistava teollisuus, logistiikka, konepajateollisuus, teknologiateollisuus, ajoneuvoteollisuus
  • Teknologiat: mekaniikka, ajoneuvot, moottorit, optiikka, robotiikka, rakennustekniikka, äänentoisto, mittalaitteet