Valikko ☰

Terhi Nykänen

Eurooppapatenttiasiamies

Osakas

fysiikka, ohjelmistot

Matkapuhelin: +358 50 487 2217

Sähköposti: terhi.nykanen@laineip.fi

Työkielet: suomi, englanti

”Työssäni pääsen ratkaisemaan ongelmia sekä analysoimaan, argumentoimaan ja sanallistamaan teknisiä ratkaisuja. On innostavaa saada aikaan asiakkaan liiketoimintaa hyödyttäviä ratkaisuja. Tykkään analysoida asioita eri tasoilla ja kuulla uusia näkökulmia. On antoisaa työskennellä kollegoiden ja asiakkaiden kanssa.”

Terhi aloitti Laineen ICT & mekaniikka -tiimissä 1.2.2021. Terhi vastaa patenttihakemusten laatimisesta ja käsittelystä, patenttien puolustamisesta ja haastamisesta, IPR-tutkimuksista ja -selvityksistä liittyen keksintöihin, patentteihin ja niiden hyödyntämiseen.

Koulutukseltaan Terhi on fysiikan FM.

Terhi on kokenut eurooppapatenttiasiamies. Hän on työskennellyt patenttiasioiden parissa asiamiestoimistossa ja matkapuhelinalalla mm. tiimiesimiehenä ja vanhempana asiantuntijana. Keksintöjen käsittely ja suojaus, riskienhallinta ja patenttien puolustaminen sekä analyysit neuvottelujen tukena ovat Terhillä selkärangassa.

Terhi on jäsenenä PIRY:ssä, STY:ssä ja epi:ssä.

IPR-palvelut

  • Patenttisuojaus globaalisti, eurooppapatentit, hyödyllisyysmallit, uutuus- ja patentoitavuustutkimukset, patenttivalvonnat, kilpailijaseurannat, IPR-suunnitelmat, loukkausanalyysit, toiminnanvapausselvitykset (FTO), IPR-riskiselvitykset ja -riskienhallinta, väitteet ja valitukset, yhtenäispatentti (UP/UPC), Euroopan patenttisopimus (EPC), IPR-koulutukset, IPR-työpajat

Erityisosaaminen

  • Toimialat: fysiikka, mekaniikka, ohjelmistot
  • Teknologiat: Fysiikan, mekaniikan ja ohjelmistoalan keksintöjen käsittely ja suojaaminen globaalisti. Patenttisuojauksiin liittyvät seurannat ja tutkimukset. Patenttiriskiselvitykset ja riskien hallinta.