Valikko ☰
tiia-riikka-kittilä

Tiia-Riikka Kittilä

Patentti-insinööri

biokemia, proteiinikemia

Puhelin: +358 9 6859 5649

Sähköposti: tiia.kittila@laineip.fi

Työkielet: suomi, englanti

”Työssäni innostavaa on se, että pääsen paneutumaan uusiin keksintöihin ja oppimaa uutta joka päivä. Asiakkaiden auttaminen tekee työstäni erittäin mielekästä.“

Tiia-Riikka aloitti patenttiasiamiesharjoittelijana Laine IP:n kemian tiimissä maaliskuussa 2021. Hän avustaa asiamiestehtävissä kuten patenttihakemusten laatimisessa ja patentointiprosessissa.

Aikaisemmin Tiia-Riikka on työskennellyt tutkijana Saksassa Max Planck instituutissa ja Novo Nordisk Foundationin tutkimuslaitoksessa Tanskassa. Lisäksi hän on työskennellyt tutkijana startup-yrityksessä, jossa paneuduttiin ruoansulatuskanavan infektioiden estämiseen. Tiia-Riikan tutkimusura on keskittynyt proteiinikemiaan ja hän on työskennellyt esimerkiksi antibioottien tuotannon, vasta-aineiden käytön ja luonnollisten molekyylien muokkaamisen parissa. Ennen ulkomaille lähtöään Tiia-Riikka työskenteli Wihurin tutkimuslaitoksella ja Helsingin yliopiston farmasian laitoksella tutkimusapulaisena.

Tiia-Riikka on koulutukseltaan filosofian maisteri Helsingin yliopistosta (pääaineena biokemia) sekä luonnontieteiden tohtori (Dr. rer. nat.) Heidelbergin yliopistosta Saksasta.

Erityisosaaminen

  • Toimialat: bioteollisuus, elintarviketeollisuus, lääketeollisuus
  • Teknologiat: biokemia, biotekniikka, proteiinikemia, mikrobiologia, synteettinen biologia