Valikko ☰

Torsti Härkönen

Eurooppapatenttiasiamies, EU-mallioikeusasiamies

sulautetut järjestelmät, tehoelektroniikka

Puhelin: +358 9 6859 5654

Sähköposti: torsti.harkonen@laineip.fi

Työkielet: suomi, englanti

"Työssäni saan tutustua monenlaiseen uuteen tekniikkaan, monenlaisiin keksintöihin ja ihmisiin keksintöjen takana. Pidän myös työhöni liittyvästä ongelmanratkonnasta, kuten vaikkapa siitä, miten keksinnön saa parhaalla mahdollisella tavalla sovitettua patenttihakemuksen muotoon. Tässä työssä saa myös argumentoida, väitellä ja neuvotella sydämensä kyllyydestä."

Torsti aloitti työt Laine IP:n ICT & mekaniikkatiimissä toukokuussa 2024, jossa hän vastaa eurooppapatenttiasiamiehen monipuolisista työtehtävistä.

Torsti on toiminut alalla vuodesta 2009 lähtien. Sitä ennen hän työskenteli elektroniikkasuunnittelijana pääosin (FPGA-piireillä toteutettuihin) sulautettuihin järjestelmiin liittyvissä projekteissa. Hänellä on osaamista tehoelektroniikkaan, erityisesti taajuusmuuttajiin, niiden topologiaan ja säätöön liittyvistä keksinnöistä. Torstilla on myös kokemusta terveysteknologiaan (mm. unen mittaamiseen ja Parkinsonin taudin oireiden havaitsemiseen) liittyvistä keksinnöistä. Lisäksi hän on  tehnyt laajalla kirjolla erilaisiin teknologioihin (mm. salausjärjestelmiin, hyönteis- ja kasvinkasvatukseen liittyviin järjestelmiin, robotiikkaan, lasereihin) liittyviä patenttihakemuksia.

Torsti on koulutukseltaan DI (sähkötekniikka) Lappeenrannan teknillisestä yliopistosta.

IPR-palvelut

  • Patentit, mallisuojat, patenttihaut ja -selvitykset

Erityisosaaminen

  • Toimialat: terveysteknologia, taajuusmuuttajat, sulautetut järjestelmät
  • Teknologiat: tehoelektroniikka, mittaustekniikka, FPGA-piirit, mittaus- ja säätöalgoritmit