Iso-Britannia sittenkin ratifioimassa UPC-sopimuksen?

  • Uutiset
  • 30.11.2016

UKIPO:n (UK Intellectual Property Office) tuoreen lehdistötiedotteen mukaan Iso-Britannian hallitus jatkaa valmisteluja yhtenäisen patenttituomioistuinsopimuksen (UPC Agreement) ratifioimiseksi.

Immateriaalioikeuksista vastaava ministeri Baroness Neville-Rolfe vahvisti, että Iso-Britannia jatkaa aktiivista rooliaan ollessaan vielä EU:n jäsen. Pääministeri Theresa May on todennut, että Iso-Britannian tavoitteena on päästä Euroopan Unionin kanssa sopimukseen, joka heijastaa kypsää yhteistyötä läheisten ystävien ja liittolaisten välillä. Ratifiointitoimenpiteiden jatkamista ei kuitenkaan tule nähdä heidän tavoitteidensa tai asemansa ennakointina tulevissa neuvotteluissa.

Tiedotteen mukaan Iso-Britannia työskentelee valmistelukomitean (Preparatory Committee) kanssa tulevina kuukausina saadakseen UPC-sopimuksen käyttöön mahdollisimman pian.

UPC-sopimuksen voimaantulo edellyttää Iso-Britannian lisäksi myös Saksan ratifioinnin.

UKIPO:n ja ministeri Baroness Neville-Rolfen lehdistötiedote 28.11.2016: UK signals green light to Unified Patent Court Agreement https://www.gov.uk/government/news/uk-signals-green-light-to-unified-patent-court-agreement

Jaa artikkeli