Lääketieteen ja terveysteknologian tiedekunnan (MET) tutkimuspäivä

Tausta: Pixabay

Laine IP sponsoroi Tampereen yliopiston Lääketieteen ja terveysteknologian tiedekunnan tutkimuspäivää, joka järjestetään Tampereella Kaupin kampuksella pe 29.11.2019. Laineelta paikalla ovat eurooppapatenttiasiamies Katariina Nissinen sekä patentti-insinööri Viivi Ruusila. Katariina ja Viivi ovat molemmat valmistuneet Tampereen teknillisestä yliopistosta, joka on nykyään osa uutta Tampereen yliopistoa.

Tapahtuma tuo yhteen tutkijoita lääketieteen, biolääketieteen ja lääketieteellisen tekniikan aloilta. Päivään on luonteva osallistua, sillä molemmilta asiantuntijoiltamme löytyy tutkimustaustaa: Viivi on ollut tutkijana TTY:n materiaalitekniikan laitoksella, ja Katariina on väitellyt Itä-Suomen yliopiston soveltavan fysiikan laitokselta.

Immateriaalioikeuksista on hyvä olla tietoinen myös tutkijayhteisöissä. Kun perustetaan vaikka spin off -yritys, aineettoman pääoman merkitys korostuu entisestään. IPR:n ilosanoman levittämisen lisäksi tapahtuma on hyvä väylä lisätä myös patenttialan tunnettuutta uravaihtoehtona. Ständiltä ehtii varmaan vähän myös katsomaan mielenkiintoisia esityksiä ja postereita.

Jaa artikkeli