Laine IP osallistui Mobidiagin IP due diligence -prosessiin

mobidiag-novodiag

Kuva: Mobidiag Oy

IP due diligence yrityskauppojen tärkeä osaprosessi

Yrityksen omistama henkinen omaisuus (IP) on usein yksi sen keskeisimmistä voimavaroista. “IP due diligence” on yrityskauppojen- tai -investointien osaprosessi, jossa tehdään arvio yrityksen omistamista tai käyttämistä immateriaalioikeuksista sekä kolmansien osapuolten immateriaalioikeuksista, jotka voivat vaikuttaa yhtiön liiketoimintaan. IP due diligence voi sen vuoksi olla kriittisen tärkeä prosessi päätettäessä, ostetaanko yritys tai investoidaanko yritykseen.

Due diligence -prosessiin sisältyy tyypillisesti yrityksen omistamien tai lisensoimien immateriaalioikeuksien olemassaolon, pätevyyden ja täytäntöönpanokelpoisuuden arviointi, mukaan lukien muodollisuuksien noudattamisen tarkistaminen (vuosimaksujen suorittaminen jne.). On myös tärkeää osoittaa IP-oikeuksien siirtyminen keksijöiltä ja muilta mahdollisilta aiemmilta omistajilta yritykselle.

Lisäksi voimassaolevat kolmansien osapuolten immateriaalioikeudet on kartoitettava kattavalla toimintavapausanalyysilla yrityksen tärkeimmistä kaupallisista tuotteista ja keksinnöistä.

Laine IP mukana Mobidiag Oy:n IP due diligence -prosessissa

Laine IP pyrkii tekemään tiivistä ja joustavaa yhteistyötä asiakkaan kanssa varmistaakseen, että annamme neuvoja ja tuotamme analyyseja, jotka ovat selkeitä ja tarkoituksenmukaisia käytettävissä olevan ajan ja resurssien puitteissa.

Kuva: Mobidiag Oy

Neuvottelujen tuloksena Mobidiag ilmoitti huhtikuun alussa yrityksen myynnistä yhdysvaltalaiselle terveysjätille Hologicille. Suomessa kehitetty teknologiaosaaminen pitää silti yrityksen toiminnan edelleen Suomessa.

Mobidiag on investoinut tuotekehitykseen kaikkiaan 130 miljoonaa euroa.

Eurooppapatenttiasiamies Juha-Matti Aalto kemiantiimistämme osallistui Mobidiagin IP due diligence -prosessiin.

 

Siirry Mobidiag Oy:n kotisivuille

Kirjoittaja

Jaa artikkeli