Laine IP:n asiantuntijoilla edustusoikeus uudessa tuomioistuimessa

  • Uutiset
  • 24.3.2023

Kolmella Laine IP:n eurooppapatenttiasiamiehellä, Mirja Matilaisella, Jarkko Tiilikaisella ja Kaisa Suomisella on lisäkoulutukseen perustuva edustusoikeus 1.6.2023 toimintansa aloittavassa yhdistetyssä patenttituomioistuimessa (Unified Patent Court, UPC). Mirjalla ja Kaisalla on Strasbourgin yliopiston myöntämä Diplôme d’Université d’Etudes Superieures sur le Contentieux des Brevets en Europe. Jarkolla taas Politecnico di Milanon myöntämä Certificato di superamento dell’esame conclusivo del Corso di Proprietà Industriale – Brevetti.

Mirjalla, Jarkolla ja Kaisalla on siis oikeus mm. tehdä asiakkaiden puolesta eurooppapatenttien opt out-pyynnöt ilman valtakirjaa, mikä vähentää muodollisuuksia.

He voivat tarvittaessa myös edustaa osapuolia loukkaus- tai mitätöintikanteissa, joskin suosittelemme niihin mukaan myös asianajajaa.

Laine IP:n edustusoikeuden omaavien eurooppapatenttiasiamiesten määrä tulee jatkossa kasvamaan, kun Laine IP:n eurooppapatenttiasiamiehet osallistuvat lisäkoulutukseen.

Lisätietoja UPC:stä täältä.

Jaa artikkeli