Lisää virtaa sähkötiimiin

Laineen sähkötiimiin saatiin lisävirtaa, kun eurooppapatenttiasiamies Katariina Nissinen aloitti työt Tampereen toimipisteessämme toukokuussa 2019. Patenttialalta hänellä on kokemusta vuodesta 2013.

Melkein puoli vuotta on jo takana, ja Katariina kertoo viihtyneensä hyvin aivan rautatieaseman kupeessa olevalla toimistolla. “Laineella on mielenkiintoisia asiakkuuksia. Tykkään tavata asiakkaita ja keksijöitä, ja toimiston sijainti helpottaa vierailua hieman kauempanakin sijaitsevien asiakkaiden luona. Ja myös meille on tietenkin helppo tulla.”

Laineen arvot tuttuja jo partioajoilta

Laine IP:n 40-vuotisjuhlia vietettiin lokakuun alussa. Juhlissa kerrottiin nyt jo edesmenneestä yrityksen perustajasta. Moniin teki vaikutuksen Seppo Laineen aate vuodelta 1986, jota toimitusjohtajamme Jarkko siteerasi avajaispuheessaan. Siinä korostetaan toisten ihmisten kunnioittamista, ja että ammattitaidon lisäksi on tärkeää kehittää itseään myös ihmisenä. Tämä on kolahtanut myös Katariinaan. “Tämä aate on tuttu partiolaisille, sillä partioihanteita ovat mm. “kehittää itseään ihmisenä” sekä “kunnioittaa toista ihmistä”. Samoja teemoja käydään läpi jo pienten sudenpentujen eli aloittelevien partiolaisten kanssa, joiden vetäjänä aloitin syksyllä. Mieleen on jäänyt myös väitöskirja-ajoilta laitoksen professorin ajatus, että tutkijoiden lisäksi he yrittävät kasvattaa myös hyviä ihmisiä. Ihmisenä kehittyminen on varmaan koulu, joka ei koskaan lopu, mutta mielestäni on hienoa, että yrityksen perustajalla on ollut tällainen kantava ajatus jo kauan ennen kuin yritysten arvoista on tullut muotia.”

Katariina Nissinen

Suunnistusta vapaa-ajalla

Partion lisäksi Katariinan vapaa-aika kuluu perheen kanssa puuhaillen ja retkeillen. Suunnistus on myös koko perheen harrastus. Neulomiseenkin on taas enemmän aikaa, kun patenttialan kokeet ovat ohitse, ainakin toistaiseksi.

Katariinan puoleen voi kääntyä tietokoneohjelmia koskevissa keksinnöissä. Tutuimmat alat ovat lääketieteellinen tekniikka ja fysiikka, signaalin- ja kuvankäsittely sekä koneoppimista hyödyntävät teknologiat.

 

Tutustu Katariinaan tarkemmin nettisivuillamme

 

 

 

Jaa artikkeli