Sinustako patenttiasiamiesharjoittelija US-tiimiimme?

  • Uutiset
  • 11.8.2023

Oletko Yhdysvaltain kansalainen, asut Suomessa ja omaat teknisen tutkinnon? Nyt sinulla on loistava tilaisuus hakea patenttiasiamiesharjoittelijaksi dynaamiseen US-tiimiimme.

Tutkinnon suorittaneet Yhdysvaltain kansalaiset ovat oikeutettuja edustamaan asiakkaitamme suoraan ilman välikäsiä Yhdysvaltain patentti- ja tavaramerkkivirastossa (USPTO), vaikka asuisivatkin Yhdysvaltojen ulkopuolella. Laine IP:n oma, monipuolisia ja laadukkaita immateriaalioikeuksiin liittyviä palveluita tarjoava, US-tiimi perustetiin vuonna 2010. Se on siitä lähtien edustanut Suomesta käsin lukuisia asiakkaitamme, ja se saavutti äskettäin merkittävän virstanpylvään hankkimalla 500. US-patentin.

Olet etsimämme henkilö, jos

  • olet Yhdysvaltain kansalainen ja asut jo Suomessa
  • sinulla on (tai tulet saamaan) kandidaatin, maisterin tai tohtorin tutkinto tietojenkäsittelyssä, tekniikan alalta (esim. sähkö tai mekaniikka) tai luonnontieteissä (kemia, fysiikka, biologia)
  • olet tarkka yksityiskohdista, nopea oppimaan uutta, älyllisesti utelias sekä omaat erinomaiset suulliset ja kirjalliset viestintätaidot; ja
  • sopeudut hyvin palautteeseen ja nautit älyllisistä haasteista sekä jatkuvasta oppimisesta
  • sinulla on sujuva englanninkielentaito (suomenkielentaito on etu, mutta ei pakollinen)
  • aikaisempaa kokemusta immateriaalioikeudesta ei vaadita

Roolisi ja kehitysmahdollisuudet

Työ tarjoaa erinomaisen tilaisuuden oppia patenttiasiamiehen ammattiin itsenäisen työn, omatoimisen opiskelun ja ohjauksen avulla. Työskentelet säännöllisesti tiiviissä yhteistyössä maailman innovatiivisimpien yritysten kanssa heidän keksintöjensä suojaamiseksi. US-patenttiasiamiesharjoittelijana saat kattavan ymmärryksen Yhdysvaltain patenttijärjestelmästä avustaessasi patenttihakemusten valmistelussa, vastineiden laatimisessa USPTO:n antamiin välipäätöksiin sekä asiakirjojen lähettämisessä. Lisäksi valmistaudut USPTO:n pätevyyskokeeseen tullaksesi rekisteröidyksi US-patenttiasiamieheksi.

Mentorointi ja ammatillinen kehittyminen

Laine IP:llä saat arvokasta ohjausta kahdelta kokeneelta Yhdysvaltain käytännön juristilta: Mark Scottilta, jolla on yli kahden vuosikymmenen kokemus, sekä Toimi Teelahdelta, jolla on lupa toimia asiamiehenä Yhdysvalloissa, Suomessa ja Euroopan patenttivirastossa. Kyseinen työ tarjoaa poikkeuksellisen polun henkilökohtaiseen ja ammatilliseen kasvuun.

Mikäli kiinnostuit tehtävästä, lähetä ansioluettelosi ja työhakemuksesi US-tiimin esimiehelle Mark Scottille (mark.scott@laineip.fi). Voit myös soittaa hänelle, mikäli haluat lisätietoja kyseisestä tehtävästä (puh. +358 50 409 1218).

 

Vuonna 1979 perustettu Laine IP on johtava täyden palvelun immateriaalioikeuksiin erikoistunut yritys, jolla on toimistot Helsingissä, Tampereella ja Turussa. Monipuolinen asiakaskuntamme koostuu aina innovatiivisista startup-yrityksistä ja globaaleista suuryrityksistä arvostettuihin oppilaitoksiin.

Jaa artikkeli